tiistai 10. maaliskuuta 2015

12 kertomusta:Viisi: Kidutetun eläimen katse

Muistan, kuinka kipeää se tekikään sanoessasi, ettet jaksa enää. Että haluat kuolla. Että sinulla on tuskia, joita et enää kestä. Muistan katseesi, kidutetun eläimen katseen, loppuunajetun, nääntyneen. Tuskaisen katseen, jonka tunsin viiltävänä vihlaisuna sielussani ja sydämessäni. En halunnut sinun vielä lähtevän täältä pois, minä niin tarvitsin sinua vielä. Sinä et jaksanut enää, keuhkosi eivät antaneet sinulle happea, jota hengittää, olit kuihtunut kuin vanha kelopuu. Sinulla ei ollut lihaksia, joilla olisit jaksanut kävellä, tai edes istua. En voinut kuin olla vieressäsi ja hengittää kanssasi. Pitää kalpeasta kädestäsi kiinni, silittää harvenneita hiuksia. Tiesit, etten halunnut luopua sinusta, tiesit myös, on luopumisen aika. Niin tiesin minäkin, minun on annettava sinun mennä, olin nähnyt unen lähdöstäsi, se päivä ei ole kaukana.

Muistan, kun makasit selälläsi, silmät suljettuna, ihosi vaalenevan vähitellen, lämpösi haihtuvan. Sinä olit siinä, mutta et enää ollut. Sinun tuskainen ruumisi ei jaksanut enää. Sinun katseesi ei ole enää kidutetun eläimen katse. Sinulla ei ole enää katsetta. Annan viimeisen suudelman kylmenevälle otsallesi, nostan vielä lämpimän kätesi peiton alta ja silitän sillä poskeani. Viimeinen kosketus. Sinä olet siinä etkä silti ole siinä. En halua lähteä viereltäsi pois. Olet ehkä vielä henkenä läsnä hiukan aikaa.  Imen kaiken sinusta mitä jäljellä vielä on. Rakastan sinua niin kovasti. Olen tyhjä ilman sinua. Olen vain puolikas ilman sinua.

Muistan, kun saattelin sinut kylmiöön hoitajien kanssa. Haluan sinun pitävän viimeiset villasukkasi jalassasi, sinä palelet jaloistasi. Sinä joudut kaappiin, kylmään kaappiin, sinä tarvitset villasukkiasi. Sinä et enää tule katsomaan minua sinisillä silmilläsi. En saa suudelmaa nukkumaan mennessäni. En halausta kotiin palatessani. Koti on tyhjä ilman sinua, koti on kylmä ilman sinua, ei ole samoja ääniä ei samoja tuoksuja. Peilissä näen vain itseni, ja kidutetun eläimen katseen. Oman katseeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kävijälle kommentista