tiistai 16. huhtikuuta 2013

Salaisuuksia SURU


SURU

Tällä rannalla sinä tapasit Hänet. Silloin oli kuuma kesä. Lokit kirkuivat meren yllä ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Sinä tapasit Hänet joka päivä samassa paikassa, samaan kellonaikaan. Kuljitte käsi kädessä lämpimässä hiekassa paljasjaloin. Annoitte meren aaltojen huuhdella jalkojanne. Kävelitte yhdessä samaan kahvilaan jokaisena päivänä. Ostitte croisantit ja jääteetä. Siitä alkoi teidän yhteinen matkanne halki elämän kuolemaan saakka.

Tänään sinä muistelet noita hetkiä. Olet yksin rannalla. Syksyn kylmä viima viiltää sinun sieluasi. Kuolemaan asti, niin te alttarilla lupasitte. Ja nyt se hetki on tullut. Hän lähti eilen pois, enkeleiden matkaan. Olet yksin rannalla. Hiekkaan jää vain yhdet jalanjäljet, kylmä meri heittää kasvoillesi suolaista vettä. Kyyneleesi sekoittuvat niihin.

Suru kaivaa sisintäsi. Poraa sydämeesi polttavan jäljen. Miten tästä surusta voi koskaan selviytyä. Teillä oli hyvä elämä. Kaksi suloista poikaa saatoit maailmaan. Nyt he kävelevät omia rantojaan omien rakkaidensa kanssa. Sinä olet yksin. Kävelet samaan kahvilaan kuin vuosikymmeniä sitten. Siellä ei enää myydä jääteetä ei croisantteja. Nuoret juovat siellä olutta ja elävät tätä päivää. Sinä muistelet vuosikymmenten takaista taikaa. Taskussasi tunnustelet simpukankuorta. Sitä jonka sait Häneltä ensimmäisenä päivänä. Aivan sydämen muotoinen. Silloin te rakastuitte ja vain simpukankuori todisti ensimmäistä suudelmaa.

Koti on tyhjä ilman Häntä. Valokuvassa te astutte alttarille. Se on ainoa kuva, jonka jätit näkyville. Teit surulle oman laatikon. Keräsit sinne valokuvia, kirjeitä, kuivattuja ruusuja, laitat simpukankuoren päällimmäiseksi. Ensimmäinen lahja, viimeinen kosketus. Suljet laatikon punaisella silkkinauhalla. Suru painaa kylkiluitasi, kyyneleitä ei enää ole. On vain suunnaton tyhjyys. Suru. Odotat päivää, jolloin pääset samalle rannalle Hänen kanssaan. Et tiedä kuinka kauan joudut odottamaan. Se päivä tulee kun sen aika on.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kävijälle kommentista