keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Salaisuuksia KUOLEMA

Hänen seuraava sanansa saa ihokarvat pystyyn. Miksi hän on sen kirjoittanut? Mikä tarkoitus sillä on? Hän on menettänyt monta rakastaan ja siksi kai sana on kirjassa. Liian monta surua on tuo sana tuottanut. Se on niin lopullinen, sitä ei voi peruuttaa. Jumala tai jokin muu ottanut heidät luokseen. Hän ei oikeastaan usko Jumalaan, eikä tiedä mitä siitä ajattelisi. Miksi Jumala tekisi sellaista? Kuuluko se Hänen tehtäviinsä. Ottaa ihmisiä pois täältä. Toisaalta ihminen tulee vanhaksi, hän on täällä suorittanut tehtävänsä. Mutta entä lapsi, tai nuori, perheenisä tai äiti, joilla on vielä tehtävää edessään, miksi he. Hänen täytyy nyt ajatella tarkemmin miksi hänen kirjassaan on sana

KUOLEMA

Sinä olit vierellä, kun hän kuoli. Näit hänen viime henkäyksensä. Tiesit tuon hetken koittavan, koska hän oli kovin sairas. Silti hänellä olisi ollut paljon vielä annettavanaan, mutta sairaus vei voimat. Käyt hänen haudallaan, aluksi se tuotti suurta kipua. Nyt kun aikaa on kulunut, se ei satu enää niin paljon.

Luet lehdestä ystävän kuolleen. Kuulet jonkun kertovan ystäväsi tai tuttavasi kuolemasta. Joka kerta se sattuu, jos tuo ihminen oli sinulle läheinen. Mutta kun kuulet jonkun riistäneen itseltään hengen, et voi ymmärtää. Eikö jokaiselle ole määrätty tietty aika. Joku kuolee vanhuuteen, joku sairauteen. Sattuu onnettomuuksia, maanjäristyksiä ja kaikkea muuta. Mutta riistää itseltään henki. Miksi joku tekee niin. Mitä hän silloin ajattelee.

Sinäkin olet ajatellut kuolemaa. Elämän turhuutta, tuskaa joka painaa niin ettei ole muuta. Silloin olet ajatellut miten sen tekisit. Ajat autolla rekan alle. Ei, saattaa olla että vain vammaudut ja elämäsi on vielä turhempaa. Rekan kuskille jäisi ikuinen vamma sisimpään, ehkä hän ei voisi enää koskaan tehdä töitä. Huono ajatus.

Teet sen teräaseella. Jossain vaiheessa kipu vie tajunnan, et ehkä pääsekään päämäärääsi. Heräät tajunnan ja tajuttomuuden rajalla. Olet yltä päältä veressä, ympäristösi on veressä. Joudut soittamaan apua tai jatkaa alkamaasi työtä. Luultavasti soitat apua. Häpeät aiheuttamaasi tilannetta, samaan aikaan joku muu olisi tarvinnut ambulanssin sydänkohtauksen vuoksi. Kuoli, koska sinä omassa itsekkäässä mielessäsi olisit tarvinnut kuolemaa enemmän. Jätetään teräaseet sikseen

Lääkkeet, niitähän sinulla on kaappi pullollaan. Mistä alat, ettet väsähdä liian aikaisin. Et ainakaan unilääkkeistä. Särkylääkkeet. Voi olla, että huomaatkin olosi kesken kaiken hyväksi, kun särky ja kipu loppuvat, eikä sinulla ole enää syytä jatkaa. Närästyslääkkeisin tuskin kuolet, tulet vain huonovointiseksi liian isosta annoksesta. Mielialalääkkeet voisivat olla hyvä ratkaisu. Tai nuo kaikki yhdessä.

Seuraava ongelma. Kuinka paljon on riittävästi. Jos lääkkeet loppuvatkin kesken ja vain nukahdat ja heräät omaan oksennukseesi. Olet tokkurassa etkä muista mitään, et pysty tekemään mitään. Olet kuin halvaantunut.

Jos kuitenkin onnistut kuolemaan, et koskaan tullut ajatelleeksi mitä tapahtuu läheisillesi. Kuinka he surevat, itkevät, miettivät miksi kävi näin. Mitä he olisivat voineet tehdä ettei näin olisi käynyt. Olet ollut itsekäs paskiainen. Et miettinyt seurauksia, et muistanut miltä itsestäsi tuntui jonkun läheisen kuollessa. Sinun aikasi ei ollut vielä, käytit oman käden oikeutta. Jumala ei hyväksy sitä. Hän ei ollut valmis ottamaan sinua vastaan. Nyt hänen täytyy miettiä nopeasti paikka minne sinut sijoittaa puutarhassaan.

Kuolema, kuinka helppo ratkaisu kaikkiin ongelmiin, sinun ongelmiisi. Jälkeenjäävät joutuvat selvittämään oman surunsa ja murheensa keskellä sinunkin jälkeenjäänet ongelmasi. Miksi aiheuttaisit sellaista? Eihän sen pitänyt olla tarkoitus. Etsit vain hyvää oloa ja mitä sait aikaan. Aivan päinvastaista. Jos ihmisellä on sielu, joka jää elämään, sinun sielusi kiroaa sinut. Sinä halusit tuhota ruumiisi, mutta tuhosit myös sielusi, joka vielä olisi halunnut jatkaa. Ruumiittomana se ei yksin siihen pysty.

Kun ajattelet tätä, itsesäälissä rypien, hiestä märkänä, silmät itkusta turvonneena, tulet toisiin ajatuksiin. Sinulla on vielä paljon edessäsi. Jokaiseen ongelmaan on jokin ratkaisu. Sinulla on ystäviä, perhettä tukemassa ja auttamassa sinua. Sinä voit hakeutua ammattiauttajan luo. Joskus sekin on liian raskasta, et pääsekään heti mihinkään. Puhutaan resurssien puutteesta. Se ei ole sinun ongelmasi, mutta ainakaan se ei auta sinua. Jaksa vielä etsiä, odottaa. Eteesi tuodaan enkeli ihmisen hahmossa juuri kun sitä eniten tarvitset. Sinun aikasi ei ole vielä tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kävijälle kommentista